FB IMG 1432740461817

Η "γυμνή αλήθεια" των διάσημων ...

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε δει στα περιοδικά και στην τηλεόραση, τους διάσημους ανα τω κόσμω, να "πετούν" τα ρούχα τους για "καλό" πάντα σκοπό. Βέβαια, οι ίδιοι δηλώνουν, ότι σκοπός τους είναι να τραβήξουν το ενδιαφέρον για κάποιο σημαντικό θέμα που θέλουν να προβάλλουν, όπως είναι οι καμπάνιες κατά του Καρκίνου ή του AIDS, και δεν επιθυμούν να προκαλέσουν τη δημόσια κοινή γνώμη, όμως γιατί πρέπει το ενδιαφέρον να έχει να κάνει με το γυμνό; Είναι η περιέργια των αναγνωστών/θεατών που προκαλείται έτσι περισσότερο ή είναι μια ευκαιρία για τους διάσημους να απαλλαγούν από τα περιττά για αυτούς ρούχα, αυτή τη φορά με λόγο; Τελικά οι αναγνώστες μένουν στο γυμνό ή το μήνυμα των διασημοτήτων περνάει σε αυτούς; Μήπως τελικά η ανάγκη των διάσημων για αυτοεπιβεβαίωση και επίδειξη επεκτείνεται και μέσω μιας καλής κάλυψης πετυχαίνουν να μένουν διάσημοι; 

Σκέψεις που επιβεβαιώνονται καθώς όλοι θυμόμαστε τις γυμνές φωτογραφήσεις τους , ΠΟΤΕ όμως το σκοπό για τον οποίο το έκαναν:

Πηνελόπη Πλάκα
Η ηθοποιός πόζαρε γυμνή για την καμπάνια περιοδικού κατά του AIDS.

H Olivia Munn ποζάρει γυμνή μαζί με ένα κουνέλι για καμπάνια κατά της γούνας Olivia Munn ποζάρει γυμνή μαζί με ένα κουνέλι για καμπάνια κατά της γούνας.

Pamela Anderson hosts PETA’s Humanitarian AwardsH Pamela Anderson eδώ και πολλά χρόνια συνεργάζεται με την φιλοζωική οργάνωση PETA, για τις ανάγκες της οποίας έχει πετάξει αρκετές φορές τα ρούχα της.

irina SHAYK Irina Shayk γυμνή για την καμπάνια κατά του καρκίνου του δέρματος.

Eva Mendes goes naked for PETA EVA MENDES μία από τις πολλές celebrities που πόζαραν γυμνές για την PETA.

DITA VON TEESE DitaVon Teese καμπάνια κατά τον καρκίνο του δέρματος

upl559ba0192c96eΎμνος στο ανθρώπινο κορμί. Κολυμβητές, παγκόσμιοι πρωταθλητές στίβου, Ολυμπιονίκες, μπασκετμπολίστες δείχνουν τη δύναμη του ανθρώπινου κορμιού.

2B5CB9B800000578-3198331-image-a-2 1439569833296 1 adf83 Σάρον Στόουν

 

 

 

Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, ο Mr Quizdom της παρέας!

 

slidepic social.quiz v21 410x344

 

 

 

 

 

Συνέντευξη στον Θεολόγο Ηλιού

To Quizdom είναι μια ελληνικότατη εφαρμογή που βρίσκεται πλέον αποθηκευμένη σε περισσότερες από 1.000.000 ηλεκτρονικές συσκευές, δεν είναι σίγουρα λίγοι οι χρήστες του! Πρόκειται για ένα κουίζ γνώσεων που μπορείς να παίξεις ανά πάσα ώρα και στιγμή με αντιπάλους που δεν γνωρίζεις αλλά και με τους κολλητούς σου.

Ο δημιουργός του, Τριαντάφυλλος Ξυλούρης, είχε την ιδέα και αυτή την στιγμή έχει δημιουργήσει ένα «φρούριο» που όλη μέρα δουλεύει με μια ομάδα ανθρώπων για το Quizdom.

9 1437345258 2.86.124.89

Πούλησες το πρώτο σου παιχνίδι, όταν ήσουν 14 ετών, ήταν ξεκάθαρο μέσα σου από τότε ότι θα υπάρχει και συνέχεια σε αυτή την ενασχόληση;
Για να ασχοληθείς και να μπορέσεις να δημιουργήσεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να το αγαπάς. Ήξερα ότι θα υπάρξει και συνέχεια, είναι σαν μία σπίθα όπου ξέρεις και περιμένεις ότι θα ανάψει φωτιά. Πριν από ένα χρόνο σχεδόν μου δόθηκε η ευκαιρία με κάποιους φίλους, ώστε να ξεκινήσουμε και το κάναμε δημιουργώντας ένα σχέδιο που περιλάμβανε όλο το στήσιμο του παιχνιδιού όσο και άλλων πραγμάτων που χρειάζονται για τη δημιουργία και τη συνέχεια του.


Το quizdom έχει πλέον περισσότερους από 1.000.000 χρήστες, τι ευθύνη έχετε ως ομάδα απέναντι στους παίκτες;
Όταν ξεκινήσαμε τη δημιουργία της εφαρμογής θέλαμε κάτι απλό, να μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε άνθρωπος που γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα είτε αυτός είναι 19 ετών είτε είναι 89 ετών. Είναι κάτι που καταφέραμε με την ευκολία στο χειρισμό, την απλότητα του παιχνιδιού αλλά και τη στήριξη των ίδιων των ανθρώπων όλων των ηλικιών αυτό το διάστημα. Οι ευθύνες όσον αφορά τους παίκτες είναι πολλές και βασικό είναι να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον και την διασκέδαση των παικτών.


Είναι εθιστικό;
Όλα τα παιχνίδια έχουν έναν λόγο εθισμού. Ο κυριότερος είναι η ανταγωνιστικότητα, πάντα σε λογικά πλαίσια, και είναι κάτι που έχουμε καταφέρει. Φίλοι, γνωστοί, ζευγάρια παίζουν μεταξύ τους για διασκέδαση, ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό, ποιος είναι πιο έξυπνος ή ακόμα και άγνωστοι για να γνωριστούν ή να βγουν ραντεβού.

1006 1437346816 2.86.124.89Ποιος είναι ο συχνότερος λόγος που ίσως κάποιος μπορεί να το βαρεθεί και να μην ξανά ανοίξει την εφαρμογή;
Μερικές φορές μας αναφέρουν πως οι ερωτήσεις είναι πολύ δύσκολες. Από μεριά μας, προσπαθούμε να έχουμε τόσο εύκολες όσο και δύσκολες ερωτήσεις, κάτι τέτοιο όμως είναι δύσκολο. Ένας άλλος λόγος είναι οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται, είτε γιατί κάποιος ξεκίνησε ένα νέο παιχνίδι, είτε γιατί λήγει ο γύρος του παίχτη. Φυσικά το δεύτερο το έχουμε αποτρέψει σιγά σιγά μέσω των ρυθμίσεων όπου δίνεται η δυνατότητα να κάνουν σίγαση αυτών των ειδοποιήσεων.


Ισχύει πως μέσα από το chat του quizdom βρίσκουν πολλοί ευκαιρία για φλερτ;
Είναι ευρέως γνωστό, όταν δεν είσαι τετ-α-τετ είναι πιο εύκολο να μιλήσεις σε κάποιον. Είτε κερδίσεις, είτε χάσεις σου δίνεται η ευκαιρία να στείλεις μήνυμα. Εάν υπάρχει και φωτογραφία στο προφίλ του αντιπάλου και σου αρέσει, είναι ένα ακόμα επιπλέον κίνητρο. Στο κάτω κάτω, δεν έχεις τίποτα να χάσεις !!


Πιστεύεις υπάρχει περίπτωση σε λίγο καιρό να αντικατασταθεί το «πως σε λένε στο facebook» με το «πως σε λένε στο quizdom» ;
Μέχρι στιγμής η πρώτη ερώτηση που έχω ακούσει προσωπικά είναι το «παίζεις quizdom;» και μετά ξεκινάει η ερώτηση για το όνομα που χρησιμοποιεί. Είναι κάτι που ακούμε αρκετά συχνά.
Από ένα παιχνίδι γνώσεων θέλετε (quizdom)σκέφτεστε να το μετατρέψετε σε ένα ανταγωνιστικό μέσο των social media ; (με την πρόσθεση φωτογραφιών κτλπ)
Δεν είναι αυτός ο σκοπός μας και δεν θέλουμε να το μετατρέψουμε σε μία νέα social media εφαρμογή. Είναι ένα trivia παιχνίδι, σκοπός του είναι η διασκέδαση και η μόρφωση. Όλα τα υπόλοιπα έχουν προστεθεί για να γίνει πιο διασκεδαστικό και δημιουργικό το παιχνίδι.


Ποια μπορεί να είναι η εξέλιξη της δυναμικής της εφαρμογής ; Σας έχουν κάνει κάποια πρόταση από το εξωτερικό για να βγει και σε άλλες γλώσσες ;
Προτάσεις έχουν γίνει και είναι κάτι που ετοιμάζουμε. Χρειάζεται αρκετή εργασία και μελέτη ώστε να γίνει κάτι τέτοιο, που φυσικά εξαρτάται και από την οικονομική δυναμική της κάθε χώρας που θα αποφασίσουμε να διαθέσουμε τη νέα μορφή Quizdom.


Δημιούργησες ένα παιχνίδι για ηλεκτρονικές συσκευές, νιώθεις ‘’υπεύθυνος’’ που ελαττώνονται οι συγκεντρώσεις φίλων για να παίξουν από κοντά ένα επιτραπέζιο παιχνίδι;
Το Quizdom δεν αντικαθιστά την ιδέα των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Προς το παρόν μένει σε παίκτη εναντίον παίκτη. Ίσως μερικές φορές να βγούμε για καφέ και αντί να μιλάμε να παίζουμε quizdom ακόμα και μέσα στην παρέα. Δεν είναι κάτι τόσο συχνό, βλέπουμε πως παίζουν συνήθως τις «κενές» τους ώρες, όπως είναι στη διαδρομή προς την εργασία, προς το σχολείο, την παραλία ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή βρουν χρόνο.

11 1437345970 2.86.124.89

Το Quizdom άρχισε με 4.000 ερωτήσεις, μετά με την βοήθεια του κόσμου έφτασε στις 10.000 και τώρα υπάρχουν 20.000 ερωτήσεις. Ο δημιουργός του, από τις 20.000 ερωτήσεις γνωρίζει περίπου τις 10 με 12 χιλιάδες ερωτήσεις. Παίξαμε μαζί μια παρτίδα και φυσικά έχασα… πανηγυρικά!

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ: "Σπάνια νιώθω απόλυτα ελεύθερη δυστυχώς!"

 

Φέτος μπορεί να τη συναντήσεις παντού...σε κάθε σημείο της Ελλάδας αλλά και στη Κύπρο,  γιατί  Ελεωνόρα αποφάσισε να βγάλει πολλές selfies πάνω από τη σκηνή! 

 

"Πού θα πάει αυτή η βαλίτσα..." είναι το όνομα που επέλεξε για τη φετινή της καλοκαιρινή περιοδεία και όχι άδικα γιατί 30 μουσικές σκηνές θα αλλάξει φέτος η Ελεωνόρα! 

Η πληθωρική της προσωπικότητα και ο τρόπος να καταθέτει σε κάθε τραγούδι τη δική της ταυτότητα  κάνουν κάθε συναυλία της πετυχημένη!! 

 

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ 

10622788 10152922489598176 8157905123514861845 n

                              από τη Χαριτωμένη Μεχτερίδου

 
 

Πόσο εύκολα πήρες την απόφαση για τη φετινή περιοδεία; 

Την απόφαση την πήρα πολύ εύκολα! Είχα ένα δύσκολο και πολύ απαιτητικό χειμώνα εξαιτίας της παράστασης στο Εθνικό Θέατρο για τη ζωή της Εντίθ Πιάφ. Παρ'ότι λοιπόν ήμουν πολύ κουρασμένη είχα τόση ανάγκη να τραγουδήσω και να έρθω σε επαφή με το κοινό. Είχα ανάγκη να αφήσω πίσω μου λίγο όλο αυτό που βίωσα και να ξεφύγω σε συναισθήματα χαράς και ξεγνοιασιάς! 


Ποια η ωραιότερη εμπειρία που έχεις ζήσει χάρη στη δουλειά σου;

Νιώθω πάρα πολύ τυχερή γιατί μέσα από αυτό που έχω επιλέξει να κάνω ζω πολύ σημαντικά πράγματα, μεγάλες συγκινήσεις και αφορμές να προχωράω και να εξελίσσομαι. Είμαι ευτυχισμένη βαθιά από αυτό. Το σημαντικότερο δώρο αυτής της δουλειάς είναι ότι μέσα από την αγάπη και την επικοινωνία του κόσμου θεραπεύω κομμάτια της ψυχής μου και απελευθερώνομαι, αυτή είναι η σπουδαιότερη εμπειρία!! 


Ποιο χαρακτηριστικό σου θα ήθελες να μείνει για πάντα ίδιο;

Η εργατικότητα μου και η χαρά που βρίσκω μέσα από αυτό!

 

Υπάρχει κάποια φράση-κλειδι που την κουβαλάς μαζί σου;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που κατά καιρούς με αλλάζουν και φράσεις αλλά κυρίως συμπεριφορές ανθρώπων. Ποτέ όμως δεν μπορώ να τις επαναλάβω δυστυχώς. Δεν μπορώ, δεν τις θυμάμαι αυτούσιες μόνο το νόημα τος περνάει μέσα μου!


Ποιο είναι το καταφύγιο σου στα δύσκολα;

Όταν τα καταφέρνω καλά είναι ο εαυτός μου, όταν είμαι κάπου ξεχασμένη ψάχνω για καταφύγια έξω από εμένα. Στα δύσκολα πάλι προσπαθώ να κεντράρω και να πάω προς τα μέσα μου, δίπλα μου... σε εμένα, στην Ελεωνόρα!


Ως Υδροχόος πρέπει να έχεις μία αγάπη στην ελευθερία σου! Τι σε κάνει να νιώθεις πραγματικά ελεύθερη;

Το να μπορώ να λέω και να κάνω αυτό που ζητάει η καρδιά μου χωρίς σκέψη και κριτική, πράγμα πολύ δύσκολο. Σπάνια νιώθω απόλυτα ελεύθερη δυστυχώς! Την αναζητάω την ελευθερία μου αλλά δεν καταφέρνω πάντα να την βρω, στη σκηνή όμως νιώθω την ελευθερία και αυτό είναι πολύ λυτρωτικό!

 

Ποιο είναι το μαγικό συστατικό των περιοδειών σου;

Δεν υπάρχει κάτι μαγικό, μία καλή περιοδεία βασίζεται σε πολύ απλά πράγματα. Όρεξη, καλή διάθεση και ενέργεια, χαρά που συναντάς τόσους ανθρώπους, διαθεσιμότητα και φυσικά το σημαντικότερο ο κόσμος και η αγάπη του σε αυτό που κάνουμε!

eleonora 2

 

Τι άρωμα είχε το καλοκαίρι για εσένα όταν ήσουν παιδί;

Όταν μυρίζω καρπούζι θυμάμαι καλοκαίρι! Όταν μυρίζω θάλασσα θυμάμαι καλοκαίρι!

 

Έχεις συγκινηθεί ποτέ τραγουδώντας κάποιο κομμάτι σου;

Πολλές φορές έχω συγκινηθεί από την αποδοχή που εισπράττω την ώρα που τραγουδάω...την απλοχεριά των ανθρώπων και την έκθεση τους απέναντί μου!

 

Ελεωνόρα, τι ξεχνάς συνήθως να βάλεις στη βαλίτσα σου;

Πολλά πράγματα!! Δε μου αρέσει καθόλου να φτιάχνω βαλίτσες, είναι η μόνη διαδικασία που με κουράζει κατά τη διάρκεια της περιοδείας. Στην αρχή τα πράγματα είναι καλύτερα, όσο περνάει ο καιρός όμως όλο και πιο πολλά λείπουν από τη βαλίτσα μου!

 

Όσο αδειάζει η βαλίτσα της από υλικά πράγματα τόσο να γεμίζει από συναισθήματα και εμπειρίες...30 στάσεις θα κάνει στη περιοδεία της, άλλωστε!!

 

ΠΗΓΗ: Lady's note

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΘ - HELEXPO, KΥΡΙΑΚΟΣ ΠΟΖΡΙΚΙΔΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ "ΖσΘ": "Η Εκθεση αλλάζει, προσαρμόζεται, αναπτύσσεται"

Συνέντευξη στην Όλγα N. Τσιπτσέ

Το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι μια καυτή εποχή, τόσο ως καιρικές συνθήκες όσο και για τις οικονομικοπολιτικές εξελίξεις, εθνικές και διεθνείς. Άμα τη αφίξη, όμως, του Φθινοπώρου, ένα γεγονός θα μας καλωσορίσει. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μεγαλώνει και κλείνει τα 80 έτη της. Η ΔΕΘ, λοιπόν,που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1926,det

μετά από τις ενέργειες του τότε βουλευτή Νικόλαου Γερμανού, είναι μια ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση, μεγάλης σημασίας για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που λαμβάνει χώρα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης έκτασης 180.000 τ.μ..

deth

Την τελευταία 10ετία, τη θέση του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΘ ΑΕ, κατέχει ένας άνθρωπος, ο οποίος έχει επαναφέρει στο θεσμό της Διεθνούς Εκθέσεως τη χαμένη αίγλη και το κύρος της, μαζί με καταξιωμένους συνεργάτες και με τον τρόπο αυτό, η Θεσσαλονίκη θυμήθηκε το - ζωτικής σημασίας, για την οικονομία και το τουρισμό της περιοχής - "πανηγύρι" της. Ο Κυριάκος Ποζρικίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) του Πανεπιστημίου της Ουαλίας. και είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. kyr

Είναι ο άνθρωπος που έχει οργανώσει το θεσμό με τέτοιο τρόπο, ώστε να ξαναγίνει πόλος έλξης για τους κατοίκους της πόλης αλλά και τουρίστες από Ελλάδα και εξωτερικό, και που οδηγεί το θεσμό αυτό σε ανοδική πορεία.

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης υπήρξε σημείο αναφοράς για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Για ποιον λόγο κρατάει τόσες δεκαετίες αυτή τη σπουδαία θέση στην εμπορική, οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης μας;

 Η ΔΕΘ ξεκίνησε ως κάτι απόλυτα πρωτοπόρο και ρηξικέλευθο, πριν από οκτώ δεκαετίες. Έφερε μια σειρά καινοτομιών στην πόλη, έγινε η μήτρα σημαντικών θεσμών, που καθιερώθηκαν στη συνέχεια, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου και το Φεστιβάλ Τραγουδιού, και ταυτίστηκε στη συνείδηση του κόσμου με μια μεγάλη γιορτή, στην επιστήμη, την επιχειρηματικότητα, την αναψυχή και τη διασκέδαση. Η Έκθεση είναι κομμάτι των αναμνήσεών μας και τα τελευταία χρόνια γίνεται σημαντικό κομμάτι και της σύγχρονης καθημερινότητάς μας, με τις νέες δράσεις και το νέο ύφος που επιχειρεί να της προσδώσει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας. Δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να συνεχίσει να κατέχει μια σπουδαία θέση στη Θεσσαλονίκη όσο και στις καρδιές μας.

Τι σημαίνει για εσάς η ΔΕΘ. Ποιες είναι οι ευθύνες και οι στόχοι σας και ποιες δυσκολίες έχετε συναντήσει κατά τη δράση σας;

Όλη η ομάδα, όλη τη μέρα σκεφτόμαστε τη ΔΕΘ και το βράδυ την ονειρευόμαστε, είναι η οικογένεια μας. Ξεκίνησα να εργάζομαι εδώ ήδη από φοιτητής και την αγάπησα γιατί μεγαλώναμε μαζί. Σε αυτές τις δεκαετίες έχω περάσει από όλες τις θέσεις. Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε θέσεις ευθύνης που με επιφορτίζουν με ένα επιπλέον χρέος απέναντι στον σημαντικό αυτό θεσμό, που θέλω να τον δω να αναπτύσσεται και να μεγαλουργεί και στο μέλλον. Οι δυσκολίες έρχονται μαζί με τις εποχές. Κάθε εποχή είχε τα δικά της εμπόδια. Τον τελευταίο καιρό είναι η οικονομική κρίση με την οποία πρέπει να παλέψουμε, όμως δεν πτοούμαστε. Η δική μας απάντηση είναι νέες δράσεις, καινούριες διοργανώσεις και συνεχείς συνεργασίες με την πόλη και τους φορείς της.

Έχετε γράψει ένα βιβλίο για την Έκθεση που έγινε ένα υπέροχο ντοκυμαντέρ που προβλήθηκε στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ της πόλης μας και συγκίνησε όσους το παρακολούθησαν. Τι σας ώθησε να παρουσιάσετε την ιστορία της ΔΕΘ;

Το υλικό που υπήρχε στη ΔΕΘ για όλα αυτά τα 80 χρόνια ζωής της ήταν τόσο πλούσιο που δεν θα μπορούσα να το αγνοήσω. Είναι καλό να κρατάμε την ιστορία ζωντανή ώστε να μαθαίνουν και οι νεότεροι, αλλά να θυμόμαστε κι εμείς για να διδασκόμαστε. Οι ιστορίες της ΔΕΘ είναι τόσες πολλές που αποτελούν πραγματικά μυθιστορηματικό υλικό, το οποίο έπρεπε να αξιοποιηθεί. Είναι η ζωντανή ιστορία της πόλης μας και της Ελλάδας, που οφείλαμε να καταγράψουμε. Υπάρχουν ακόμα πολλά να ειπωθούν για τη ΔΕΘ, ίσως με ένα νέο βιβλίο που θα ακολουθήσει.

Kyriakos Pozrikidis dieuthinon symboulos DETH HELEXPO kata tin aponomi ton brabeion

Η κατάσταση των τελευταίων χρόνων, κυρίως σε οικονομοπολιτικό επίπεδο, έχει ισοπεδώσει το εμπόριο, την αγορά και γενικά τη χώρα μας. Τι αντίκτυπο έχει η οικονομική κρίση στη ΔΕΘ; Οι αλλοδαπές αποστολές μας αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα ή δίνουν ευκαιρία στη χώρα μας;

Η κρίση σαφώς επηρέασε στην αρχή τη ΔΕΘ. Οι επιχειρήσεις έγιναν πιο συντηρητικές και περιόρισαν τις δαπάνες τους, θέλοντας να δουν πώς θα εξελιχθεί η οικονομική κατάσταση, που αιφνιδίασε τους πάντες. Αυτό βέβαια είχε αντίκτυπο και σε μας, αφού οι εκθέτες αποτελούν την πελατειακή μας βάση, όμως δεν μείναμε εκεί. Κάναμε τις εκθέσεις μας ακόμα πιο ανταγωνιστικές και δώσαμε στις επιχειρήσεις να καταλάβουν ότι οι διοργανώσεις μας είναι εργαλείο προβολής και ανάπτυξης τη δύσκολη αυτή περίοδο και είναι προς όφελός τους να μην της προσπερνούν. Δημιουργήσαμε νέα γεγονότα, όχι μόνο εκθεσιακά, και είδαμε την κρίση ως ευκαιρία. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την ενοποίηση των δύο εταιρειών και αφού νοικοκυρέψαμε τα οικονομικά του ενιαίου εκθεσιακού φορέα, η ΔΕΘ-Helexpo επανήλθε στην κερδοφορία εν μέσω κρίσης, ενώ η ΔΕΘ ως διοργάνωση ενίσχυσε σημαντικά τα μεγέθη της. Όσο για τις αλλοδαπές αποστολές όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τη χώρα μας και τη ΔΕΘ, αλλά δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επανέλθουν και να διερευνήσουν τις δυνατότητες δραστηριοποίησης στη χώρα μας. Μια επίσκεψη στη ΔΕΘ και τα στερεότυπα καταρρέουν.

ImageHandler philoxenia hotelia 12

Ποιο το μέλλον του θεσμού αν μπορεί να διαγραφεί; Ως οικονομολόγος πώς κρίνετε το μέλλον του εμπορίου γενικότερα; 

Ο θεσμός έχει πολύ μέλλον μπροστά του. Κλείνουμε φέτος τις 80 διοργανώσεις και συνεχίζουμε για τις επόμενες 80. Η Έκθεση αλλάζει, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα και αναπτύσσεται. Όπως θα διαπιστώσετε και στην επετειακή 80η ΔΕΘ, πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν. Όσο για το μέλλον του εμπορίου, οι οικονομικές κρίσεις είναι πάντα κύκλος στην οικονομική θεωρία. Το εμπόριο δεν πεθαίνει, απλά… ξαποσταίνει για λίγο.

Στις 5/9/2015 θα ζήσουμε άλλη μια τελετή έναρξης της ΔΕΘ και αυτή τη φορά θα συνδυάζεται με τον εορτασμό των 80 ετών από το άνοιγμα των πυλών της. Μπορείτε να μας αποκαλύψετε μερικά από όσα θα συμβούν εκείνες τις ημέρες;

Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως οι εκπλήξεις θα είναι πολλές και η 80η διοργάνωση θα είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Εργαζόμαστε νυχθημερόν για το αποτέλεσμα που θα δείτε τον Σεπτέμβριο.

Και με αυτή την υπόσχεση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, μας "έκλεισε το μάτι" για το ανανεωμένο θεσμό της πόλης μας. Όπως έχει γράψει ο ίδιος: " Ιστορία, καινοτομία, πολιτισμός, εκπαίδευση, όλα σε ένα θεσμό, μια ιδέα, έναν οργανισμό, μια αγάπη, του χθες, του σήμερα και του αύριο, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης"

Υποκατηγορίες


Warning: current() expects parameter 1 to be array, null given in /home/zwstithe/public_html/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 333

Θεσσαλονίκη