FB IMG 1432740461817

Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μάς καλεί σε μία σειρά καλοκαιρινών προβολών στο… μπαλκόνι.

thumbnail 2

Έξι ταινίες που ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν την τελευταία τετραετία, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε με θέα τον Θερμαϊκό Κόλπο. Ένα από τα ωραιότερα μπαλκόνια της Θεσσαλονίκης, το roof του κτιρίου Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, μας καλεί να παρακολουθήσουμε μαζί τις ταινίες: «Frances Ha» σε σκηνοθεσία Νόα Μπάουμπακ, οι «Ιστορίες για αγρίους» του Νταμιάν Σιφρόν, «Οι Γυναίκες του Τελευταίου Ορόφου» του Ζαν - Φιλίπ Λε Γκε, το «Ζήτω η Ελευθερία!» του Ρομπέρτο Αντό, οι «Άθικτοι» των 'Ερικ Τολεντανό και Ολιβιέ Νακάς και «Η τέλεια ομορφιά» του Πάολο Σορεντίνο. Οι κινηματογραφικές βραδιές στο «Σινεμά με Θέα» παρουσιάζονται σε συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Σκοπός τους να δημιουργήσουν ένα θερινό κινηματογράφο που θα προσφέρει μια εναλλακτική πολιτιστική έξοδο για όσους θα βρίσκονται στην πόλη τα τρία τετραήμερα του καλοκαιριού.

Πρόγραμμα προβολών (έναρξη 21:30)

Δευτέρα 29/6 & Τρίτη 30/6
Frances Ha

Τετάρτη 1/7 & Πέμπτη 2/7
Ιστορίες για αγρίους

Δευτέρα 6/7 & Τρίτη 7/7
Άθικτοι

Τετάρτη 8/7 & Πέμπτη 9/7
Η τέλεια ομορφιά

Δευτέρα 13/7 & Τρίτη 14/7
Οι γυναίκες του τελευταίου ορόφου

Πέμπτη 16/7
Ζήτω η Ελευθερία

c36f2dc11aec445bdcf6e172de50624f

 

Info

29 Ιουνίου 2015 
Έως 2 Ιουλίου και 6 έως 9 Ιουλίου και 13 έως 16 Ιουλίου 2015. www.filmfestival.gr - 2310378400. www.tch.gr - 2310895938-9. Γενική είσοδος 4,00 ευρώ. Κάτοχοι Κάρτας Μέλους CineΚάρταF, φοιτητές, μαθητές, κατόχοι κάρτας ανεργίας 3,00 ευρώ. Εκδοτήριο Μεγάρου Μουσικής , πλ. Αριστοτέλους.

Συμμετοχή Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χίου

kazolea 1

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης, στο 1ο Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χίου με θέμα «Το Ταξίδι», που πραγματοποιείται από τις 26 Ιουνίου έως τις 18 Αυγούστου στη Χίο, υπό την οργανωτική και καλλιτεχνική επιμέλεια του φωτογράφου Δημήτρη Κοιλαλού.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φωτογραφίας Χίου, το ΜΦΘ συνδιοργανώνει τις εκθέσεις:

- «Θραύσματα παρουσίας στα Χάνια της Κωνσταντινούπολης – Αθηνά Καζολέα», μία παραγωγή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, σε επιμέλεια του διευθυντή του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2013 στο Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη, σε συνδιοργάνωση του ΜΦΘ με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη το 2014, στο πλαίσιο της PhotoBiennale του ΜΦΘ με θέμα το «Λόγο».

- «Τετράδιο Λιβάνου – Αντιπαράδεισος – Δημήτρης Κοιλαλούς» σε επιμέλεια του διευθυντή του ΜΦΘ Βαγγέλη Ιωακειμίδη. Τα έργα από τη σειρά αυτή είναι το αποτέλεσμα μιας φωτογραφικής αποστολής του ΜΦΘ στον Δημήτρη Κοιλαλού το 2011, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θεσσαλονίκη-Σταυροδρόμι Πολιτισμών» και αποτελούν μέρος της μόνιμης συλλογής του ΜΦΘ. Η σειρά αυτή παρουσιάστηκε επίσης στην ομαδική έκθεση «Χωρίς Κατευθύνσεις στη Μέση Ανατολή (μέρος Α) / Φωτογραφικές Αποστολές του ΜΦΘ» το 2012 στο ΜΦΘ.

Παράλληλα, με την υποστήριξη του ΜΦΘ παρουσιάζεται η έκθεση:

- «Land Ends – Παύλος Φυσάκης», συμπαραγωγή των ΜΦΘ, Νορβηγικής Πρεσβείας, Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών, Lightroom projects, που παρουσιάστηκε επίσης το 2010 στο πλαίσιο της PhotoBiennale του ΜΦΘ με θέμα τον «Τόπο» στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.chiosphotofestival.gr

kazolea 2

kazolea 3

 

Η πρεσβεία του Καναδά τιμά τον Δημήτρη Εϊπίδη

eipidis

Ο πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα κ. Ρόμπερτ Πεκ, θα τιμήσει τον διευθυντή του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρη Εϊπίδη, σε αναγνώριση της μακρόχρονης συνεισφοράς του στις ελληνο-καναδικές σχέσεις, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουνίου στους νέους χώρους της πρεσβείας, επ’ ευκαιρία του εορτασμού της Ημέρας του Καναδά (1η Ιουλίου).

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δημήτρης Εϊπίδης ίδρυσε το 1971 το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Μόντρεαλ με έμφαση στον νέο κινηματογράφο, το οποίο διηύθυνε επί 14 χρόνια, ενώ παραμένει μέχρι σήμερα σύμβουλος προγράμματος. Ταυτόχρονα, επί 28 χρόνια, από το 1988 μέχρι σήμερα, είναι στέλεχος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο ως υπεύθυνος διεθνούς προγράμματος, έχοντας παρουσιάσει στο καναδικό κοινό, ανάμεσα στις διεθνείς επιλογές του και περισσότερες από 75 ελληνικές ταινίες.

Πανευρωπαϊκό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “FILME 2015”

862143580

Για 4η χρονιά θέλοντας να δοθεί ακόμη μια ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου ώστε να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να διακριθούν μέσα από αυτή, διοργανώνεται το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους ‘’FILME’’. Στα πλαίσια της διοργάνωσης κάθε χρόνο τιμάται ένας καταξιωμένος σκηνοθέτης. Φέτος θα είναι ο Μανούσος Μανουσάκης με τιμώμενο ηθοποιό τον Γιάννης Στάνκογλου.

Το φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί 28 - 31 Μαΐου έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct», των Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Θεσσαλονίκης της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών και την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης σημαντική είναι η συνεργασία με το τμήμα κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Συγχρόνως με τις προβολές, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με παράλληλες δραστηριότητες όπως εκθέσεις, masterclasses, σεμινάρια και events που θα ντύσουν αυτό το πολιτισμικό τετραήμερο το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό κινηματοθέατρο Φαργκάνη.

Είσοδος Ελεύθερη.


Warning: current() expects parameter 1 to be array, null given in /home/zwstithe/public_html/modules/mod_weather_gk4/helper.php on line 333

Θεσσαλονίκη